Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vse člane, sodelavce in prijatelje društva vabimo na 23. Tradicionalno letno srečanje laringektomiranih Slovenije, ki ga letos organizira Področni klub Severne Primorske in bo potekalo v soboto 22.9.2018 v Vipavi v »Vinski kleti« na naslovu Vinarska cesta 5 Vipava.

 

Parkiranje avtobusov in osebnih vozil je možno ob sami Vinski kleti.

 

Program srečanja:

9:00 do10:00 prihodi udeležencev

10:00 topla malica

11:00 do predvidoma 14:00 ogled Vipave in okolice z vodnikom

14:00 kosilo

Po kosilu sledi srečanje članov in glasbeni program.

Pozdravljeni

 

Ponovno nas je razveselil g. Milan Kranjc z nekaj utrinki iz letošnjega Programa psihosocialne rehabilitacije, tokrat z otoka Vrgada za katerega domačini pravijo, da se na njem tudi tišina sliši.Slike se nahajajo na povezavi:

https://photos.google.com/share/AF1QipO_xsMYdDC-1Iw4P_TeF1usQ_AHeDxGtmGo...

Lep pozdrav

 

 

Dne 5. aprila 2018 sem bil naročen na kontrolni pregled na kliniki in zato bolj po golem naključju prisoten na kratki slovesnosti. Kipar g. Vojc Sodnikar je bil leta 2004 operiran na kliniki, operacijo je opravil dr. A. Aničin in umetnik je v zahvalo za uspešno zdravljenje kliniki podaril svojo skulpturo. Če sklepam po biografskih podatkih, ki jih je moč zaslediti o g. Vojcu Sodnikarju na njegovi spletni strani, je najbrž precej skromen človek. Pravzaprav smo o njem največ izvedeli od ga. Petre Vencelj, ki ga je uvodoma na prireditvi kratko predstavila . Ga. Petra Vencelj je umetnostna kritičarka in predavateljica,ki je tudi sama zaljubljena v kamen, saj se je v času študija ukvarjala z alpinizmom ter prostim plezanjem in bila celo dvakrat razglašena za najboljšo plezalko v državi.

 

Vabimo vas v Program psihosocialne rehabilitacije v hotelu Albamaris

v Biogradu na moru od 23. 6. 2018 - 30. 6. 2018

Program psihosocialne rehabilitacije bo letos potekal pod enakimi pogoji kot lani, oziroma skladno s kriteriji, ki jih je oblikoval IO DLS na 6. seji 25.4.2012. Če kratko povzamemo bistvene določbe in omejitve. Z namenom, da bi zagotovili razmeroma nizke kotizacije je udeležba v tem programu omejena na okrog 90 udeležencev . Pri vključevanju v program imajo prednost laringektomirani člani in njihovi spremljevalci, ostali člani pa le v primeru prostih kapacitet. V primeru, da število udeležencev preseže imenovano omejitev se izbor vrši na osnovi kriterijev, ki jih je sprejel IO in upoštevajo: socialni položaj, post - operativno stanje, pogostost udeležbe itd.

 

, ,

Pages